Jullovet

Hej på er, nu har 2 veckor av jullovet gått och Alfons har åkt hem. Som förväntat gick veckorna alldeles för fort:( Jag är iaf väldigt glad och tacksam för att han kom hit, det var så himla mysigt<3

Gott nytt år förresten! Julen blev bättre än förväntat. Pratade med båda sidorna av släkten vilket gav värme till hjärtat såklart. Så mysigt att få prata med många man älskar och saknar i släkten. Vi var ju som sagt i en skidstuga norr om Kalifornien. Vi åkte skidor en dag vilket var superkonstigt men kul!! Resten av tiden var vi bara med deras släkt i stugan. Huset de bodde i hade en stor spelarkad vilket var helt sjukt, plus två till våningar. Amerikanare…. Vi åt gott och spelade massa roliga spel. Jag spelade för första gången ”Cards against humanity”, vilket var så jäkla roligt! Det går ut på att en spelare läser ett svart kort som har en mening med en blank plats för att lägga in ett ord/mening. Resten av spelarna tar ett av sina 7 kort som passar in bäst/gör det svarta kortets mening så rolig som möjlig. Så JÄVLA roligt spel. Också väldigt grovt dock, så man får ta det med en nypa salt. Det slutade med att jag spenderade 250kr på Target några dagar senare för att få med mig ett eget spel hem. Kul festspel! Både jag och Alfons fick presenter från alla i släkten vilket var väldigt roligt men oväntat. Det gjorde att vi kände oss lite inkluderade i familjen liksom.

På nyår trodde vi att vi skulle med mina värdföräldrar på familjefest men dagen innan fick vi veta att de skulle stanna hemma. Nyår verkar inte vara lika stort i USA som i Sverige. Det slutade iaf med att jag och Alfons gick på en nyårsfest med mina vänner. Vi var hemma innan tolvslaget så vi gick ut på åkern där jag bor och såg några raketer iaf! Mycket mer i Nacka kan jag lugnt säga:) Men det var kul att få fira in nya året med Alfons.

Resten av veckan har vi bara tränat, umgåtts med familjen, lagat mat, träffat mina vänner, åkt skridskor på dubbeldejt, gått på bio (star wars), bowlat, gått på olika restauranger, etc. Mysigt men slut för fort. Det har varit lite jobbigt med familjen innan Alfons kom, men nu känns det som att det är på rätt väg igen. Alfons gör alltid allting bättre med mina relationer till folk också, jag vet inte varför men det känns som att han lättar upp stämningen typ. Han är mycket modigare än mig också och gör att jag vågar öppna upp mig lite mer också. Det är som att jag behöver honom för att våga själv tyvärr, men det är ju något jag vill jobba på såklart.

Nu har jag en vecka exakt kvar (det är just nu söndag kväll), tills skolan börjar. Dana ska hälsa på sin mamma och åker onsdag, så då är jag in charge för att ta hand om hundarna i 5 dagar. På tisdag ska jag kanske åka över dagen till Yosemite national park som ska vara superfin, hoppas det går vägen!!

Dagen Alfons åkte hem (fredag) var det EXAKT 5 månader jag vinkade av pappa mamma och Alfons på Arlanda. EXAKT 5 månader kvar tills jag möter de på arlanda igen. Hur sjukt? Det känns också som att det är mycket roligt som väntar framöver nu. Roadtrips, eventuella resor i sommar, våren, börja simning, Winter formal och prom, disneyland med skolan, osv. Försöker tänka framåt när det är jobbigt.

Har fått ett tips som jag tyckte var väldigt hjälpsamt och bra för när man är ledsen. Ta 2-3 timmar och bara gråt, nästan psykopat-skrik-gråta bara för att få ut allt. Sedan är det klart. Det är bra för mig som är bra på att lägga problemen åt sidan och ignorera de som istället gör att jag blir långvarigt ledsen. Så det gjorde jag när Alfons åkte. Efter det gick jag med min grannes mamma och min granne (som skjutsade oss till Alfons flyg-tåg) och shoppade på en outlet. Unnade mig en kofta som jag velat ha superlänge eftersom jag äntligen hittade den perfekta. Efter det åkte vi till In-And-Out och åt sen lunch. Eftersom de bara har nötköttshamburgare blev det bröd ost och sallad för mig, men det gick så bra så. Deras milkshakes är oslagbara.

I helgen har jag såklart gått och blivit förkyld igen, helt otroligt. Har så sjukt dåligt immunförsvar här? Detta är liksom femte förkylningen på fem månader, hur är det ens möjligt? Så nu har jag varit hemma och städat och fixat hela helgen. Målat och broderat på jackor å sånt kul. Catchat upp på lite serier.

En jobbig sak som pågår är min hy, jag har haft svår akne igen nu i snart 2 månader. Jag tror det har mycket med att göra att jag inte får sol på ansiktet för det är alltid bättre på sommaren, men nu är det liksom HELA kinderna. Har solat lite solarium men det hjälper ej, tar alla krämer min hudläkare sa att jag ska ta men det hjälper ej. Min värdsyster sa igår att det kan bero på vattnet här, vilket makes sense. Jag har ju alltid varit van vid Sveriges vatten, så det kan göra skillnad. Dock inte så stor skillnad tänker jag. Mamma ska skicka en dos med antibiotika, vilket blir fjärde gången jag tar det. Hoppas det hjälper även om jag tror min kropp är för van vid det nu men vi får testa.

Vaknade idag upp av att Usain (lilla hunden) hade bajsat i mitt rum:) Det var spännande.. Försökte sen få Daphney (stora hunden) att göra den där utmaningen alla gör där om man ger ett ägg till hundar, att de tar ägget och är superförsiktiga med det för att de vet hur känsligt det är. Sedan vill de aldrig ge tillbaka ägget för att de tänker att de ”skyddar ägget”. Men hin ville inte ens ta det, utan hon flydde för hon blev rädd för det…. Den där hunden är något speciellt alltså:´) Kommer sakna henne så mycket när jag åker hem.

Det var allt för nu, kommer nu försöka skriva av mig en gång i veckan igen:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *