Enmånads-jubileum

I lördags var det enmånadsjubileum för detta år! Jag tyckte att det kändes jobbigt för att å ena sidan känts som att jag varit här så mycket längre, men å andra känns som att det gått snabbt. 

Denna långhelg med Labor day på måndagen blev inte som planerad. Jag och min granne Paige samt hennes lillasyster skulle åka till Santa Cruz över lördagen och sedan skulle vi kanske åka till stranden med familjen men så blev det inte. 

Alltså började det med fredagen, som för övrigt var en så bra dag för mig av någon anledning. På kvällen gick jag på freshman reception (skolgrej där man ska fråga ut en freshman egentligen). Jag gick inte på den vi hade på los banos för det verkade helt ärligt ganska tråkigt, men detta var på grannskolan (pachecho HS). De hade ett poolparty med hawaiii tema! Så jag gick det med ett stort gäng freshmans och seniors, främst en annan utbytesstudent som heter Davide från Italien. De var supertrevliga! Vi var först hos en killes hus på ”förfest” vilket enligt amerikanerna är pizza, brownies, kakor, och läsk med föräldrarna:) sen åkte vi dit och hängde, för att sedan dra och äta middag på chilis. Trots att man märkte att de var mycket mer omogna overall så var det väldigt kul att hänga med de. Lördagen bestod av att jag drog med Avrie till hennes kompis hus där jag kännes kompisens lillebrorsa som är senior i min skola. Sedan drog vi till target och jag köpte lite nödvändigheter för 850kr (toppen!!!!!). Det är så fruktansvärt dyrt här för lite tandkräm tvål och trosor typ liksom???…. sedan på kvällen gick jag över till Paiges hus och vi åkte och köpte middag på in n out ute vid Santa nella. Solnedgångarna här är så SJUKA!! I Sverige är liksom solen centrerad men här är det liksom heeela himlen som är rosa lila och oranget. Verkligen värt att nämna för jag har aldrig sett något liknande, och det verkar liksom vara runt mitt område i centrala Kalifornien som det är såhär. Sedan tog jag en långpromenad med Eli och hans hund. Söndagen drog jag till Fresno (1 timme bil) till saga som jag träffade på soft landning camp i New york. Där spenderade jag söndagen samt måndagen. Vi shoppade, och jag shoppade kanske liiite för mycket. En halv resväska typ:) vi shoppade på olika ställen, och sist gick vi till forever21. Där har de alltså två hela våååningar med rea. Plus på rean var det extra 70% rea? Så vi shoppade liksom saker för 1-5 dollar styck. Sedan hämtade brendon mig och körde hem mig. Då han växt upp på en farm som liten berättade han om alla milslånga planteringarna och om hur de skördas. Vi stannade längs vägen och smakade på mandelträden, pistasch, och tomatplanteringarna. Superintressant för en stadstjej som mig!!!! Jag har ju sett lite innan pga mormor och morfars planteringar, men det som deras uppstorat gånger 1000. 

För övrigt har det inte hänt så mycket på kompisfronten direkt. Imorgon ska jag få min physical klar så då kan jag joina en sport. Men jag är lite orolig för jag vet att jag är så himla trött efter skolan, så vet inte om. Jag kommer kunna göra någon sport? Och om jag ens vill. Var på första artclub mötet idag (är numera med i 3 klubbar lol), men de var ju som väntat tyvärr väääöldit speciella och konstiga. Och inte på ett bra sätt liksom konstiga-intressanta, utan ingen ville prata? Så kommer nog hålla mig till fotoklubben och s-club (feministisk kvinnofrämjande klubb där vi gör välgörenhetsarbete för kvinnors fördel). 

Skolan rullar på, vi har många men tråkiga och lätta läxor. Funderar på att försöka tenta av spanskan eftersom vi just nu lär oss nummer 1-100 och klockan… suck. Jag kan säkert skriva ett native-speaker test och slippa den. Känner bara att jag ödslar onödig tid. Tänkte istället försöka bli en TA (teachers assistant) eller för kontoret, för det kan man nästan lägga på cv:t för framtida jobb och så. Kanske inte går men ifall att känns det värt. 

I helgen ska vi på bröllop i San Fransisco. Mamma har skickat ett paket med maaaassa godis samt bröllopsklänningen, men börjar bli lite orolig över att det ska hinna fram! Det ska iallafall bli kul att se något annat än Los banos. Har också börjat göra gel-nagellack! Har ju alltid varit sämst på att måla naglarna, men hör har ALLA, och då menar jag ALLA gel-nagelack på både fingrar och tår. Då kände jag att jag behövde piffa upp mig lite. Det blir svart nagellack varje gång såklart, vad annars? Fun fact: idag på american government lektionen hade jag inget nagellack för jag tog bort det för några dagar sedan. Min lärare, som förövrigt är min favorit, vill att vi ska hålla oss vakna på lektionerna, så därför drar han ner ac:n till istidens kyla. Idag var första gången jag var där utan nagellack hahaha, och mina naglar blev BLÅA! Och jag överdriver liksom inte ens. Får typ frostskador av detdär klassrummet. Det är nästan 35-40 grader varje dag här. Än så länge uppskattar jag det nog inte till fullo, men jag kan tänka mig att det betyder mycket när vintern kommer snart liksom man får åka till stranden på vintern??

Jag fick ju höra innan att alla skulle vara så nedklädda och ha så tråkig stil (vilket iof stämmer), men folk går absolut inte runt i pyjamas. På min skola klär folk upp sig, sminkar sig, fixar håret osv. Jag är typ den som inte orkar fixa mig eftersom skolan börjar 7.45 så jag går hemifrån 7.15. Har dock fått mycket komplimanger för min klädstil, typ varje dag av random personer. Det är kul!! Ångrar dock att jag tog ganska basic kläder hemifrån, men det blir ju så när man bara får ha med sig en 23kg väska liksom. Kan tänka mig att leggingsarna och pyamasarna slängs på under vintertiden. Det är så himla kul och nästan störande att folk klär sig i det jag hade på mig när jag var 12. Victorias secret, michael kors väskor, söta sandaler, pilotglasögon, tighta lågmidjade jeans…. Välkommen TILLBAKA till 2013. Det är lite roligt och förvirrande hur många klär sig här trots att de liksom klär upp sig ändå. Menar inte att vara elak men det är som sagt förvånande. Det var väl det tror jag! Puss o hej! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *